28 Mai 2007

Ancuta spune ca BMFMS va avea un nou actionar majoritar in luna septembrie

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu (BMFMS) va avea un nou actionar majoritar, cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a declarat la The Money Channel, presedintele BMFMS, Teodor Ancuta. "Sunt convins, pentru ca acest lucru ni l-am propus anul asta si dorim sa-l realizam daca nu am facut fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB)", a spus Ancuta potrivit NewsIn. Acesta a mentionat ca a purtat discutii cu reprezentantii unor burse straine, care si-au manifestat interesul cu privire la cat din portofoliul de actiuni al BMFMS pot sa cumpere.

Teodor Ancuta este nemultumit de limitarea prin Legea 297 a dreptului de vot in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la doar 5%, indiferent de cota de detinere. Ancuta a spus ca nu este normal ca atunci cand vine o bursa din strainatate achizitioneaza un pachet de actiuni de 55% sau 60%, sa voteze cu procentul de 5%. "Eu cred ca se va schimba legea si in Romania si vom intra si noi in Europa in acest domeniu si va disparea aceasta limitare a drepturilor de vot, pentru ca toti au spus ca nu exista in Europa nicio tara cu o astfel de reglementare", a subliniat Ancuta.

Presedintele BMFMS este de parere ca Legea 297 "nu este o lege europeana" si ar trebui modificata, pentru a permite actionarilor ce detin titluri la Bursa de la Sibiu sa voteze conform participatiilor pe care le au. "Probabil ca pana la urma se va modifica pragul si la SIF-uri, dar cred ca o bursa este un operator, iar o societate care este cotata pe un operator de piata, cred ca are un alt statut", a mai adaugat Teodor Ancuta.



Citeste si