16 Mai 2005

Un nou fond de investitii in Romania

Compania 3TS Capital Partners a lansat, saptamana trecuta, fondul de investitii 3TS Central European Fund II, care dispune de 100 de milioane de euro pentru investitii in viitoarele state membre UE, printre care si Romania, precum si in tarile din primul val.

Potrivit unui comunicat al firmei, noul fond va tinti pentru inceput investitiile in sectorul tehnologic, media si comunicatii.

Totusi, nu sunt excluse investitiile si in alte sectoare de activitate cu potential de crestere, care trebuie sa ajunga la nivelul celor din Europa de Vest, cum este cazul statelor candidate la UE, Romania si Bulgaria.

Acestea trebuie sa recupereze decalajul in procesul de preaderare. 3TS Fund II dispune de fonduri de 100 de milioane de euro, suma stransa intr-o perioada relativ scurta, de mai putin de sase luni. Astfel, fondul va avea flexibilitatea de a investi intre 3 si 30 de milioane de euro in fiecare companie. 3TS Fund II a realizat investitii majore si in Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania si Bulgaria.



Citeste si