9 August 2007

Cristian Sima, exclus din Comitetul Indicelui dupa demisia din boardul Bursei

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a luat act de demisia inaintata de Cristian Sima din pozitia de administrator al Consiliului, care prin consecinta anuleaza calitatea de membru in Consiliul Indicelui, a informat institutia.

Consiliul Bursei, reunit in sedinta, pe data de 6 iulie, a luat act de demisia inaintata de domnul Cristian Sima, si s-a constatat faptul ca prin declinarea calitatii sale de membru al Consiliului Bursei a ramas vacantata si pozitia de administrator al Consiliului. Ca urmare a demisiei, Consiliul Bursei a constatat ca domnul Cristian Sima nu mai poate detine nici calitatea de membru al Comitetului Indicelui.

Din organismul bursier (Comitetul Indicelui) nu vor mai face parte membri ai Consiliului Bursei. in componenta acestui colectiv intra specialisti selectati din cadrul personalului BVB si din piata de capital. Comitetul Indicelui este autoritatea centrala care stabileste ajustarile si modificarile indicilor bursieri si elaboreaza metodolgiile de dezvoltare a acestora.

Presedintele Consiliului Bursei de Valori Bucuresti este Septimiu Stoica, secondat de cei doi vicepresedinti Dan Paul si Ovidiu Sergiu Pop. in afara postului ramas vacant, ca urmare a demisiei lui Cristian Sima, din Consiliul Bursei mai fac inca patru membri: Petru Prunea, Adrian Manaila, Rares Nilas si Dana Mirela Ionescu. Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti este Stere Farmache.



Citeste si