27 August 2007

BT Aegon, verde pentru infiintarea unui fond de pensii private

BT Aegon, societate pe actiuni infiintata de Banca Transilvania si Aegon, a obtinut autorizatia de lansare a noului fond de pensii cu administrare privata, VITAL.

BT AEGON este una dintre primele companii de acest tip din Romania, care au obtinut autorizatia necesara din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), organul de supraveghere a modului de implementare in Romania a noului sistem de pensii private obligatorii cu administrare privata.

BT AEGON va oferi pensii private incepand cu data de 17 septembrie a.c. AEGON si Banca Transilvania au anuntat oficial parteneriatul si intentia de a infiinta BT AEGON la inceputul acestui an. Cu Sediul Central in Cluj-Napoca, compania are un capital social de aproximativ 7 milioane EUR si a fost inregistrata oficial ca fond de pensii in luna iunie, iar prospectul fondului VITAL, care contine structura fondului de investitii, a primit aprobarea CSSPP la inceputul lunii august a.c.

Silvia Sirb, Directorul General al BT AEGON, declara: “Finalizarea procesului de autorizare reprezinta pentru noi un prim rezultat, esential pentru a putea participa la constructia sistemului privat de pensii in Romania. Ne aflam acum in centrul fierbinte al acestui business, concentrandu-ne atentia exclusiv spre cresterea retelei de vanzari prin Banca Transilvania, BT Asigurari si brokerii de pensii.

BT AEGON are ca puncte forte experienta si puterea financiara a companiei AEGON, precum si brandul puternic si a reteaua extinsa a Bancii Transilvania.



Citeste si