31 Ianuarie 2008

Florin Pogonaru, in locul lui Daianu in boardul BCR



Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a devenit membru in Consiliu de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), in locul lui Daniel Daianu, potrivit unei decizii a actionarilor institutiei de credit.

Daianu a demisionat pentru a nu crea controverse, dupa ce a fost ales europarlamentar din partea Partidului National Liberal.

Banca Comerciala Romana a anuntat in mod oficial demisia lui Daniel Daianu din consiliul de supraveghere al bancii pe 8 ianuarie, pe motiv ca economistul doreste "sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar".

Membrii actuali ai consiliului de supraveghere al BCR sunt directorul Erste Bank, Andreas Treichl, directorul financiar al grupului austriac, Peter Kisbenedek, directorul departamentului de organizare si IT al Erste Bank, Herbert Juranek, si directorul de administrare a riscurilor al Erste Bank, Bernhard Spalt.

Andreas Treichl este presedintele consiliului de supraveghere, pozitia de vicepresedinte fiind ocupata de Peter Kisbenedek. Alti doi membri trebuie desemnati de catre cele cinci SIF-uri actionare ale BCR, insa pozitiile au ramas vacante dupa cea mai recenta adunare generala a actionarilor BCR din decembrie 2007, propunerile SIF-urilor fiind respinse pe motiv ca ar fi incalcat prevederile actului constitutiv, prin nominalizarea a patru condidati in loc de doi.

BCR are ca actionar majoritar Erste Bank, care detine 69,15% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,12% din actiuni. Alti actionari ai BCR sunt fondul olandez de investitii MEI-Roemenie En Bulgarije Fonds NV ( 0,02%), Middle Europe Opportunity Fund II NV ( 0,01%), HTI Valori Mobiliare SA ( 0,01%), Actinvest SA ( 0,0020%), Certinvest SA ( 0,0001%), iar mai multe persoane fizice detin 0,68% din actiunile celei mai mari banci romanesti dupa active.



Citeste si