23 Iunie 2008

Romanian International Bank a scumpit dobanzile la creditele in lei

Romanian International Bank (RIB) a majorat, de vineri, cu 1,5 puncte procentuale dobanzile variabile practicate la creditele in lei pentru populatie cu termen de rambursare de peste un an si cu un punct procentual pentru creditele in lei contractate de firme, indiferent de termenul de rambursare, a anuntat banca, citeaza NewsIn.

Dobanda anuala practicata de banca pentru creditele in lei acordate populatiei pe o perioada cuprinsa intre un an si cinci ani se ridica la 15,5%, se arata in comunicat. Pentru creditele contractate pe o perioada mai mare de cinci ani, banca percepe o dobanda anuala de 16,5%.

Pentru firme, dobanda perceputa de banca la creditele pe termen scurt, de pana la un an, a crescut la 14,5% pe an, iar pentru creditele contractate pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani, banca percepe o dobanda anuala de 15,5%. Firmele care contracteaza un imprumut pe o perioada mai mare de cinci ani, platesc o dobanda de 16,5% pe an.

Romanian International Bank, cu capital majoritar american, activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si are in prezent o retea de 33 de unitati, dintre care 14 in Bucuresti.



Citeste si