7 Iulie 2008

Verida Credit tinteste afaceri anuale de 200 mil. euro si profit in 2009

Verida Credit IFN vrea sa acorde, anual, credite de 200 milioane euro si estimeaza ca va intra pe profit la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010, afacerile companiei fiind stimulate de potentialul mare pe care il are piata ipotecara din Romania, a spus presedintele firmei, Dorian Klein, citat de NewsIn.

Compania Verida Credit, care si-a lansat joi operatiunile pe piata romaneasca, acorda numai credite ipotecare si imobiliare.

"Verida Credit va acorda credite in valoare de 100 milioane euro pana la sfarsitul anului viitor, urmand ca pana in 2011 volumul anual al creditelor acordate sa fie de 200 milioane euro", a mentionat Klein.

El a explicat ca piata financiara din Romania continua sa fie una foarte atractiva si sa creasca pe segmentul imobiliar, deoarece multi romani doresc sa-si cumpere o casa, iar ponderea creditelor ipotecare este inca destul de mica.

"Chiar daca anul acesta rata de crestere a creditelor ipotecare va cobori la 50-60% (de la circa 70% anul trecut) nu va fi o tragedie, deoarece reprezinta totusi o rata de crestere foarte mare", a explicat Klein, care a adaugat ca piata creditelor ipotecare din Romania va continua sa creasca in urmatorii sapte-zece ani.

Presedintele Verida Credit considera ca in urmatorii ani dobanzile vor scadea, mai ales ca urmare a tendintei de scadere a indicelui Euribor, iar oferta va fi tot mai atractiva pentru clienti. Klein a adaugat ca pierderile pe aceasta piata sunt reduse, dobanzile sunt ridicate, factori care fac atractiva piata romaneasca pentru companiile de credit.

El a adaugat ca Verida Credit va acorda imprumuturi in lei si euro, insa va miza mai mult pe moneda europeana.

In prezent, Verida Credit are o sucursala la Bucuresti si una la Iasi, urmand sa ajunga la zece sucursale pana la sfarsitul anului viitor. Compania estimeaza o investitie de 100 milioane euro pana la sfarsitul anului viitor pentru dezvoltarea afacerilor.

Verida Credit este controlata de ABN Amro, Old Lane (fond detinut de grupul financiar Citi) si Rubikon (un fond de investitii privat, specializat in companii financiare).



Citeste si