27 August 2008

AIG Life Asigurari si-a marit afacerile cu 51% in S1, la 38 mil. euro

AIG Life Asigurari a afisat prime brute subscrise de 140 milioane lei (38 milioane euro) pentru primul semestru, in urcare cu 51% fata de acelasi interval din 2007, si o dublare a profitului brut de pana la 24 milioane lei (7 milioane euro), pe fondul cresterii fortei de vanzari.

Calculata in euro, valoarea primelor brute subscrise a crescut in primul semestru din acest an cu 37% fata de perioada ianuarie-iunie 2007.

"Compania a atins nivelul de maturitate care ne-a permis sa diversificam metodele de distributie, in acelasi timp concentrandu-ne pe profesionalizarea retelei de consultanti proprii. Planul nostru a fost urmat cu exactitate si in ceea ce priveste parametrii financiari ai performantei: venituri, cheltuieli, active si profit", a declarat directorul general al AIG Life, Theodor Alexandrescu.

Dezvoltarea asigurarilor de viata a fost sustinuta de piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), care a contribuit la constientizarea de catre romani a necesitatii de planificare financiara pe termen lung, potrivit companiei.

Planurile de dezvoltare ale companiei pentru 2008-2009 includ infiintarea de noi agentii in mari orase din tara, precum si adaugarea de noi servicii pentru clienti.

Divizia de pensii private obligatorii a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata dupa active si a atras 270.643 clienti.

AIG Life este prezenta pe piata din Romania din 1998 si este controlata de American Life Insurance Company (ALICO), afiliata la American International Group, Inc. (AIG).



Citeste si