18 Iulie 2005

Actiunile Flamingo cotate la Bursa de Valori Bucuresti din 18 iulie

Dupã încheierea cu succes a ofertei publice iniþiale, Flamingo se încadreazã în calendarul pe care si l-a propus initial: actiunile sale vor fi tranzactionate pe piata secundarã începând din data de 18 iulie 2005.
Acest lucru este posibil dupã ce s-au parcurs pasii legali obligatorii: obtinerea avizului favorabil din partea Comisiei de listare pe data de 11 iulie si a aprobãrii finale a Comitetului Bursei pe data de 12 iulie. Asadar, dupã o campanie care a functionat fãrã cusur, Flamingo va fi în scurt timp o companie ale cãrei actiuni vor fi tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti.

Reamintim cã în urma suprasubscrierii de aproape patru ori a ofertei publice initiale, Flamingo a vândut un numãr de 19,55 milioane de actiuni la un pret de 23.000 lei pe actiune. Astfel, începând din 22 iunie, numãrul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20%. Datoritã noilor actiuni, valoarea de piatã a companiei Flamingo International S.A. depãseste în acest moment 50 milioane euro la pret de ofertã publicã initialã.

Fondurile obtinute în urma ofertei publice vor fi folosite în proiectele de dezvoltare a firmei: lanþul de retail Future Shop; proiectele Flamingo Intensiv ºi Extensiv; proiectul Future World sau proiectul Retail International.

Flamingo International este astfel prima companie de IT cotatã la Bursã. De asemenea, demersul complet: ofertã publicã urmatã imediat de listare la bursã a unei firme private din România este o noutate absolutã în þara noastrã.



Citeste si