29 Septembrie 2008

BCR Banca pentru Locuinte vrea sa intre si pe segmentul creditelor anticipate

BCR Banca pentru Locuinte vrea sa dea, incepand din 2009, credit anticipat in lei la conditiile din piata, pe langa operatiunile clasice de economidire-creditare, a declarat presedintele bancii, Petre Tulin.

"Vom incepe, de anul viitor, sa acordam si credit anticipat, care va avea, probabil, o dobanda variabila, la nivelul pietei. Va fi vorba tot despre imprumuturi in lei. Dupa intrarea in vigoare a contractului de economisire-creditare, clientul va trece la creditul cu dobandafixa, de 5-6% pe an la lei, in conditiile sistemului de economisire-creditare", a spus Tulin.

BCR Banca pentru Locuinte are 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare in portofoliul de produse aprobat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In sistemul de economisire creditare, clientii incheie un contracte pentru o suma stabilita de comun acord cu banca. O parte din suma respectiva se constituie din banii economisiti pe o anumita perioada, la care se aduga dobanda si o prima anuala de la stat de 15% din valoarea economiilor (cel mult 150 euro) adaugate in cont, in fiecare an.
Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul cu dobanda redusa si fixa pe toata durata creditarii, acordat de banca dupa perioada de economisire.

Dobanda anuala pentru creditul acordat in acest sitem este intre 5 si 6%. Potrivit reprezentantilor bancii, randamentul total pentru depozitul in acest sistem depaseste 11% pe an.

Perioada minima de economisire este de 18 luni, iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 de luni.
De asemenea, nici prima de stat si nici dobanda nu se impoziteaza. Clientul are de asemenea posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei, la calcului impozitului pe venitul global.

In cazul in care se doreste ramburasrea anticipata a creditului, banca nu percepe comision pentru aceasta optiune.



Citeste si