21 Octombrie 2008

Tariceanu a invitat reprezentanti ai BNR, CNP si analisti la discutii pe tema crizei financiare

Economistul sef al BNR, Valentin Lazea, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, directorul Comisiei Nationale de Prognoza, Lucian Albu si analistii economici Daniel Daianu si Ilie serbanescu sunt cativa dintre specialistii convocati la Palatul Victoria de premierul Tariceanu.

La intrevedere mai participa ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, consilierul viceguvernatorului BNR, Dragos Negrescu, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, si Dragos Paslaru de la Grupul de Economie Aplicata (GEA).

Premierul Tariceanu a anuntat saptamana trecuta ca va initia consultari cu cei mai buni economisti din Romania pentru a stabili masurile care trebuie adoptate in scopul diminuarii impactului crizei financiare internationale asupra economiei romanesti.

"Previziunile pe care le avem pentru anul viitor in constructia bugetului indica o crestere economica de 6%, in comparatie cu 0,5 sau 0%, cat va avea UE. Deci, suntem intr-o situatie mult mai buna, dar nu vreau sa minimalizez riscurile si voi cauta solutii", a declarat Tariceanu.

El a precizat ca, pana in prezent, Guvernul a luat deja masuri precum majorarea plafonului de garantare depozitelor bancare de la 20.000 la 50.000 de euro si a purtat discutii cu reprezentantii BNR.



Citeste si