17 Iunie 2009

ProCredit Bank taie dobanzile la creditele pentru companii



ProCredit Bank, o banca de mici dimensiuni din sistem, a redus, de la 1 iunie, cu pana la 2,5 puncte procentale ratele dobanzilor la toate creditele acordate companiilor din randul afacerilor foarte mici, al liber profesionistilor, IMM-urilor si producatorilor agricoli.
Reducerea de dobanda este cuprinsa intre 1 si 2,5 puncte procentuale, in cazul creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii, iar pentru creditele acordate pentru investitii in agricultura, ProCredit Bank a scazut rata dobanzii cu 1,5 pana la 2,5 puncte procentuale.

In prezent, ProCredit Bank deruleaza un portofoliu de credite de 203 milioane euro pentru 35.000 de clienti.

In operatiunile de creditare, ProCredit Bank se concentreaza asupra intreprinderilor foarte mici si a intreprinderilor mici si mijlocii, nu si asupra creditelor de consum.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Inernational Finance Corporation (IFC) - membra a grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.



Citeste si