16 Noiembrie 2009

Agentii KD vor vinde produsele Eureko



Asiguratorul Eureko si societatea de administrare KD Investments au incheiat un acord prin care circa 400-500 de agenti de vanzari ai KD vor vinde pensii private obligatorii si faculative, cat si asigurarile de sanatate ale Eureko, potrivit lui Besim Jawad, CEO al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii (SAFPP).
Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii a anuntat si cea de-a doua fuziune cu fondul de pensii KD, al carui tel este de a consolida pozitia companiei pe piata pensiilor private. Astfel, documentatia necesara aprobarii preliminare a fost depusa la Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Privat Pensii (CSSPP).

„Asteptam cam intr-o saptamana sau doua aprobarea preliminara a CSSPP, urmand ca preluarea fondului KD sa fie finalizata cel mai tarziu la sfarsitul lunii martie 2010”, a mai explicat Besim Jawad (foto).

Atat Eureko, cat si KD considera aceasta fuziune a fi in interesul tuturor partilor implicate. Participantii KD se vor muta la un fond de pensii mai puternic si vor avea acces la servicii precum Portal de Internet, Portal de Voce si Centru de Contact.

“Prin intermediul acestei fuziuni vom continua sa ne consolidam pozitia pe piata pensiilor private. Fuziunea va adauga peste 8.000 de noi participanti fondului nostru – ceea ce inseamna o cota de piata de 7% - si va creste valoarea activelor noastre cu aproximativ 2,9 milioane euro”, a concluzionat Jawad.

La sfarsitul lunii octombrie, Eureko avea pe pilonul II al pensiilor private obligatorii 332,325 participanti si active in valoare totala de 112,9 milioane de lei, in timp ce pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III) avea 1.838 de participanti si active in valoare totala de 0,3 milioane de lei.




Citeste si