17 Noiembrie 2009

Fondurile de pensii obligatorii, profit net de 80 mil. lei in S1



Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au inregistrat in primul semestru din 2009 un profit net in valoare totala de 80 milioane de lei (18,91 mil. euro), castig de care beneficiaza cei aproape 5 milioane de participanti la sistem, potrivit datelor publicate de Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Primul semestru din 2009 a adus profit pentru toate cele 13 fonduri active la acel moment, profit in valoare totala de 80 milioane de lei, potrivit datelor din situatiile financiare raportate de catre administratorii care activeaza pe piata pensiilor administrate privat.

Cele mai mari 5 fonduri, care concentreaza 84% din activele nete din sistem, au inregistrat si 88% din totalul profitului de pe primul semestru, arata aceleasi date.




Sursa: CSSPP


O statistica paralela (cu metodologie diferita), realizata de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), arata ca, de la lansare si pana in prezent, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au realizat un profit net de 184 de milioane de lei, in beneficiul participantilor lor.



Citeste si