9 Decembrie 2009

Asiguratorii vor cere viitorului guvern deductibilitate fiscala totala pentru asigurarile de viata



Cele mai importante organizatii din industria locala de asigurari vor sa trimita viitorului guvern o scrisoare pentru introducerea deductibilitatii totale in limita a 400 euro pe an, atat pentru angajat, cat si pentru angajator pentru asigurarile de viata, a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.
"Avem o scrisoare foarte bine argumentata pe care o vom trimitem viitorului guvern, impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pentru introducerea deductibilitatii fiscale totale pentru asigurarile de viata. Nu cred ca facilitatile fiscale vor fi aplicate din 2010, dar speram sa fie introduse din 2011", a explicat Cornelia Coman, care este si vicepresedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Propunerea are ca scop impulsionarea pietei asigurarilor de viata a mai declarat vicepresedintele Uniunii, Cornelia Coman (foto), prezenta la Gala Asiguratori de Top, estimand totodata ca deductibilitatea fiscala sa aiba un impact semnificativ pe segmentul corporate si ca deductibilitatea va functiona similar celei de pe pilonul III al pensiilor private facultative.

"Vrem sa avem scrisoarea finalizata la sfarsitul lui 2009, iar in ianuarie sa avem un plan concret de comunicatre si de lobby", a mai spus Coman.

In primele noua luni din acest an, piata de asigurari de viata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde de lei.



Citeste si