29 Decembrie 2009

Daniela Popa, foarte aproape de a ocupa un post in Consiliul CSA



Presedintele PC, Daniela Popa, ar urma sa-si dea demisia din functia de deputat pentru a prelua un post in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, urmand a se organiza alegeri anticipate in colegiul acesteia de deputat din Bucuresti, au declarat pentru NewsIn surse PSD.


De asemenea, Daniela Popa ar urma sa demisioneze inclusiv din functia de presedinte al PC, au mai precizat sursele social-democrate, intrucat postul pe care il vizeaza este incompatibil cu calitatea de membru de partid. PSD, care are o alianta cu PC, ar fi interesat sa aiba propriul candidat in Colegiul ocupat acum de Popa.

Daniela Popa a fost aleasa deputat in Colegiul 19 din sectorul 4.

In Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a fost vacantat un post la 15 decembrie, cand a expirat mandatul Aureliei Cristea, propusa de PSD in anul 2006 in continuarea mandatului lui Tudor Balta.

Contactata telefonic de NewsIn, Daniela Popa a infirmat ipoteza discutata in interiorul PSD.

Potrivit Legii 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este condusa de un Consiliu format din 5 persoane, respectiv presedinte, vicepresedinte si 3 membri. Membrii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor sunt numiti de Parlament, in sedinta comuna a celor doua Camere, la propunerea comisiilor reunite pentru buget, finante si banci ale Senatului si Camerei Deputatilor.
Presedintele si vicepresedintele se nominalizeaza pe functii in lista de propuneri care se supune spre aprobare Parlamentului. Durata mandatului de membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor este de 5 ani, fiecare membru putand fi reinvestit.



Citeste si