9 Martie 2010

Valoarea creditelor date fermierilor de Agricover s-a dublat



Agricover Credit IFN, divizia de finantare a Grupului Agricover, a acordat anul trecut producatorilor agricoli credite in valoare de 123,5 mil. lei, in crestere cu 114% fatǎ de anul 2008 ( 57,5 mil. lei) si a obtinut un profit brut de 4,1 mil lei, de peste trei ori mai mare.
De asemenea, in anul 2009, Agricover Credit IFN si-a triplat numarul de fermieri clienti care au contractat credite de capital de lucru, menite sa asigure acoperirea necesarului de finantare a cheltuielilor de infiintare si intretinere a culturilor agricole, la 385 de exploatatii agricole, fata de 120, in 2008, conform NewsIn.

“Pentru un an de criza economica globala, care a marcat cel de-al doilea an de activitate a companiei, rezultatele financiare ale Agricover Credit IFN au fost foarte bune. Este insa adevarat ca acestea s-au datorat intr-o buna masura unei facilitati oferite de Agricover Credit, si anume faptul ca stingerea creditelor se poate realiza atat in bani, cat si in produse, datorita apartenentei companiei la Grupul Agricover si a integrarii activitatii sale cu cea a altor divizii: Agricover Distributie furnizeaza fermierilor inputuri si pachete tehnologice necesare infiintarii si intretinerii culturilor, Agricover Credit le finanteaza, iar Agricover Cereale poate prelua recoltele pentru stingerea datoriilor, in cazul in care beneficiarii creditelor opteaza pentru aceasta modalitate”, a declarat directorul general al grupului Agricover, Robert Arsene.

Pentru 2010, Agricover Credit IFN si-a propus sǎ creascǎ finantǎrile acordate fermierilor la 160 milioane lei si sa realizeze un profit cu minimum 10% mai mare fata de anul precedent.

"Pentru anul in curs, Agricover Credit vizeazǎ un portofoliu de clienti format din cel putin 650 de exploatatii agricole, creditele pentru capitalul de lucru vor ramane cu ponderea cea mai mare in finantarile acordate, avand in vedere faptul ca asigurarea fondurilor necesare achizitiilor de inputuri si intretinerii culturilor rǎmane o problema <<la zi>> a majoritǎtii fermierilor. Dezvoltarea Agricover Credit se va datora atat cererii sporite in ceea ce priveste finantarile, cat si consolidǎrii relatiilor cu fermierii care au dovedit seriozitate in indeplinirea contractelor precedente”, a spus Robert Arsene.

Agricover Credit IFN are ca obiect principal de activitate finantarea agriculturii si este prezenta pe piata de profil cu douǎ categorii de produse: linii de credit pentru capital de lucru si, respectiv, operatiunile de scontare si de forfetare. Liniile de credit sunt destinate exploatatiilor agricole axate pe culturile de cereale, oleaginoase, pomiculturǎ, legumiculturǎ, viticulturǎ sau zootehnie. In ceea ce priveste operatiunile de scontare si forfetare, acestea au drept beneficiari producǎtorii cu contracte onorate (recolte livrate) de desfacere cǎtre industria procesatoare, cu termen de incasare mai mare de 30 de zile.

Grupul Agricover este furnizor de solutii pentru agricultura din Romania si integrator in circuitul produselor si serviciilor din agricultura. Compania a fost infiintata in anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzau si Ulvex SA Buzau. Avand aproximativ 800 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe sase divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Samanta, Agricover Silozuri, Agricover Logistica si Agricover Credit.



Citeste si