16 Martie 2010

Cei mai interesati investitori de eurobondurile romanesti



Investitorii din Germania si Austria, urmati de cei din Marea Britanie au fost cei mai interesati de emisiunea de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro lansata de Romania saptamana trecuta pe pietele externe. Principalii cumparatori de obligatiuni au fost fondurile straine de investitii.
Investitorii austrieci si cei germani au luat 30,8% din emisiunea de eurobonduri, urmati de cei din Marea Britanie cu 23,7% si cei din Statele Unite ale Americii cu aproximativ 6%, a explicat Bogdan Dragoi (foto), secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Fondurile straine de investitii s-au aratat cele mai interesate de emisiunea lansata de Romania, care au luat 46,5% din emisiune, bancile au avut o cota de 18,7%, iar companiile de asigurari au participat cu 15%, a mai mentionat Dragoi.

Romania a iesit pe piete externe saptamana trecuta cu o emisiune de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro. Interesul investitorilor straini a fost foarte ridicat, pe fondul unui moment favorabil, astfel ca oferta totala primita din partea investitorilor a fost de 4,943 miliarde euro.



Citeste si