30 Iunie 2010

Analistii: BNR va mentine dobanda la 6,25%



Analistii financiar-bancari din Romania sustin ca Banca Nationala a Romaniei va decide, in sedinta de politica monetara de maine, mentinerea dobanzii cheie la nivelul de 6,25%.

Conform opiniilor exprimate in cadrul unui sondaj intern de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), Consiliul de Administratie al BNR ar putea decide in sedinta de politica monetara de maine mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,25%. Aceasta estimare apartine tuturor celor care au participat la sondaj.

In ceea ce priveste nivelul rezervelor minime obligatorii, acestea ar putea ramane la 15% in cazul pasivelor in lei si 25% in cazul celor in valuta. Opinia privind nivelul rezervelor minime obligatorii este comuna tuturor participantilor la sondaj.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 50 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.



Citeste si