23 Noiembrie 2010

Finantele au imprumutat 1 mld. lei de la banci



Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni un miliard de lei de la bancile comerciale, prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, valoare similara nivelului programat, la un randament mediu de 7,22% pe an, peste cel acceptat la ultima operatiune de 7,07% pe an, potrivit Mediafax.

Randamentul maxim acceptat a fost de 7,29% pe an, aproape de nivelul de la precendenta licitatie pentru astfel de titluri, de 7,3%. Cererea pentru certificate din partea bancilor s-a ridicat la 1,98 miliarde lei.

Cea mai recenta licitatie pentru acest tip de titluri a fost organizata pe 8 noiembrie, iar Trezoreria statului a vandut titluri tot de 1 miliard de lei, la 7,07%.

Ministerul Finantelor va scoate la vanzare joi, 25 noiembrie, pe piata interna, obligatiuni cu discount in valoare de un miliard de euro cu scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 4,5% pe an.

Finantele au imprumutat, in noiembrie 2009, de la banci o suma record, de 1,423 miliarde euro, prin vanzarea de titluri de stat in valuta cu scadenta la un an, cu 923 de milioane euro mai mult fata de valoarea programata la acea data, de 500 de milioane euro, la un randament mediu de 4,25% pe an, iar imprumutul a ajuns la maturitate.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 33,39 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.



Citeste si