2 Martie 2011

Finantele vor sa atraga in martie 3,9 mld. lei prin titluri de stat



Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa atraga in luna martie fonduri de 3,9 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 15,5% sub emisiunile din februarie, de 4,61 miliarde lei.

Prima licitatie este programata joi, 3 martie, iar Trezoreria vrea sa vanda obligatiuni cu scadenta la trei an, in valoare de 600 milioane lei, potrivit prospectului publicat de Ministerul Finantelor, scrie Mediafax.

Pentru luna martie, ministerul a programat trei licitatii pentru vanzarea de certificate de trezorerie, in valoare totala de 2,6 miliarde lei, si trei operatiuni de vanzare de obligatiuni, prin care vrea sa atraga 1,3 miliarde lei.

In februarie, instiitutia a imprumutat 4,61 miliarde de lei, sub plafonul stabilit, de 5,4 miliarde lei. De la inceputul anului, Finantele au atras prin vanzarea de titluri de stat 11,54 miliarde de lei.

Pe de alta parte, Ministerul Finantelor a majorat volumul indicativ al emisiunilor de titluri de stat pentru primul trimestru cu 2 miliarde lei, la 15-17 miliarde lei, stabilind pentru aceasta perioada o tinta de deficit bugetar mai mare, de 8 miliarde lei, necesara investitiilor.



Citeste si