24 Martie 2011

Grupul Nokia va reduce numarul de angajati



Grupul finlandez Nokia, prezent si in Romania, va incepe la sfarsitul lunii aprilie discutii cu reprezentantii angajatilor pentru reduceri substantiale ale numarului de locuri de munca, ca urmare a incheierii unui parteneriat cu Microsoft, a anuntat, miercuri, producatorul de telefoane mobile, potrivit Mediafax.

Nokia a anuntat reprezentantii angajatilor ca discutiile "vor incepe spre sfarsitul lunii aprilie", a declarat un purtator de cuvant al grupului, citat de Reuters.

In februarie, Nokia a prezentat o schimbare a strategiei de dezvoltare, renuntand la propria platforma software pentru a folosi Windows Phone de la Microsoft.

Sindicatele finlandeze se tem ca restructurarea ar putea cauza pierdere a mai multe mii de locuri de munca numai in statul nordic.

Planuri precise asupra reducerii numarului de locuri de munca nu au fost, inca, facute, a declarat presedintele Nokia, Jorma Ollila, pentru cotidianul finlandez Helsingin Sanomat.

"Este o restructurare globala a operatiunilor de dezvoltare de produse, asa ca nu este vorba doar de Finlanda", a spus el.

Actiunile Nokia au pierdut aproape 30% de la anuntarea, in februarie, a parteneriatului cu Microsoft, noteaza Reuters.

Grupul Nokia este prezent si in Romania, cu o fabrica de telefoane mobile la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.



Citeste si