11 Mai 2011

Petric, Asociatia Cablistilor: Operatorii mai pot creste doar pe internet si telefonie mobila



Operatorii de telecomunicatii pot sa creasca in continuare pe segmentul telefoniei mobile si pe zona serviciilor de internet, piata de televiziune fiind saturata, a declarat Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu in cadrul unul eveniment organizat de Asociatii pentru Comunicatii Digitale.

El a precizat ca in prezent cei aproape 5,7 milioane de abonati la serviciile de televiziune platesc aproximativ cinci euro pe luna pentru abonamentul TV. Pretul mic al abonamentelor TV a fost determinat de competitia intensa dintre operatori.

“Romania pratica printre cele mai mici preturi preturi pentru audiovizual. Serviciile de televiziune au devenit commodity (n.red. produs pentru care exista cerere foarte mare si care nu mai reuseste sa se diferentieze calitativ)”, a explicat Radu Petric (foto).

In prima jumatate a anului trecut, piata de televiziune a scazut cu 1,7% la 5,73 milioane de abonati, aceasta fiind prima scadere inregistrata de serviciile TV, conform Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Sursa foto: International Digital Forum



Citeste si