27 Mai 2011

Plan de restructurare la Posta



Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Postei Romane va discuta saptamana aceasta un plan de restructurare care vizeaza pregatirea operatorului pentru liberalizarea serviciilor postale, programata pentru 1 ianuarie 2013, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, potrivit Mediafax.

"Una dintre consecintele planului de restructurare a activitatii va fi dispartia mai multor posturi de conducere din structura organizatorica a Postei. De asemenea, se urmareste ca structura organizatorica sa devina mai flexibila si mai adaptata la dezvoltarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturor unitatilor operatorului", a spus Vreme, prezent la conferinta "Ziua Comunicatiilor".

El nu a dorit sa dea mai multe detalii si a invitat presa sa se adreseze in acest sens reprezentantilor Postei.

Totodata, Vreme a spus ca Posta va relua licitatia pentru achizitia unui sistem informatic integrat.

In martie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis anularea licitatiei organizate de Posta Romana pentru un sistem informatic integrat de 14,9 milioane de euro, dupa ce a admis o contestatiile depuse de sase firme si un cabinet de avocatura. In baza deciziei Consiliului, autoritatea contractanta a anulat procedura de atribuire a contractului.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de peste 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Saptamanal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteri postale.

Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
Societatea are circa 34.200 de angajati, din care peste 11.000 sunt factori postali.



Citeste si