2 Septembrie 2011

Apple pierde inca un prototip, de data aceasta iPhone 5 [POLL]



Intr-un bizara repetare a incidentului petrecut anul trecut cand Apple a pierdut un prototip iPhone 4, compania americana a pierdut iarasi un terminal mobile nelansat, respectiv iPhone 5, scrie Cnet.com.

iPhone-ul a fost pierdut la finalul lunii iulie in San Francisco, intr-un bar numit Cava 22. O persoana familiara cu situatia sustine ca Apple a inceput o puternica investigatie pentru a gasi telefonul.

Anul trecut, un prototip de iPhone 4 a fost cumparat de un blog de gadget-uri care a platit 5.000 de dolari, cash, pentru a-l achizitiona. Anul acesta iPhone 5 ar fi fost vandut pe Craiglist pentru 200$. Amanunte despre device nu sunt inca cunoscute.

Oficialii Apple nu au dorit sa comenteze asupra incidentului.

O zi sau doua dupa ce telefonul a fost pierdut in Cava 22, reprezentantii Apple ar fi contactat politia, spunand ca device-ul “este nepretuit” si compania “este disperata” sa asigure intoarcerea lui, conform sursei citate de Cnet.

##SURVEY_FORM_60##

Apple a depistat cu mijloace electronice modelul de iPhone 5 intr-un apartament din San Francisco, conform sursei. Atunci cand politia din San Francisco si investigatorii Apple au vizitat locuinta, au discutat cu un barbat de peste 20 de ani care a recunoscut ca a fost in Cava 22 in noaptea in care device-ul a fost pierdut, insa a negat ca ar fi stiut ceva de modelul iPhone. Politia a perchezitionat locuinta si nu a gasit telefonul.

Inainte de a iesi din casa, Apple a oferit barbatului o suma consistenta de bani pentru telefon, insa el a continuat sa nege ca ar cunoaste ceva despre modelul de iPhone 5.

Jose Valle, care detine barul Cava 22, spune ca isi aduce aminte ca in urma cu circa o luna un barbat dadea telefoane si vorbea despre un iPhone pierdut. Valle i-a promis barbatului ca il va contacta daca va gasi telefonul. “Presupun ca trebuie sa prepar bauturi cu mai putin alcool”, a spus Valle.

Dupa incidentul de anul trecut, Apple a subliniat ca a luat “masuri extraordinare de securitate” pentru a proteja prototipurile companiei. Urmatoarele generatii de iPhone-uri sunt trimise spre testare in “cutii incuiate si sigilate astfel incat companiile de transport sa nu deterioreze sau sa pericliteze siguranta terminalelor”.

Prototipul de iPhone 4 pierdut anul trecut a disparut dupa ce Robert Gray Powell, un inginer Apple de 28 de ani la acea vreme, l-a lasat pe o masa intr-o berarie germana in Redwood City, California.

La inceputul lunii august, doi barbati au fost dati in judecata pentru ca au vandut prototipul de iPhone 4 catre Gizmodo. Infatisarea in fata instantei va avea loc maine.

iPhone 5 va fi lansat la finalul lunii septembrie sau in octombrie, conform unor surse din piata.

Considerati ca Apple pierde prototipurile in mod intentionat? Completati poll-ul de mai sus.



Citeste si