7 Octombrie 2011

Ce vor sti copiii nostri despre Steve Jobs?



Reactiile dupa moartea lui Steve Jobs au coplesit Internetul din toate colturile lumii. La 10-15 ani distanta, chiar si copiii nostri vor afla despre el, “omul care a creat iPad-ul” si a perfectionat standardele ce se vor propaga pana in 2025. Antreprenorii romani dar si straini au comentat pe marginea subiectului, pentru Wall-Street.ro.

, director executiv al regiei de publicitate online ArboInteractive, spune ca, desi nu este un admirator fanatic al lui Steve Jobs, considera ca este cea mai mare personalitate din domeniul afacerilor “si un mare vizionar. Din acest motiv sper din tot sufletul ca Steve Jobs va ramane important si pentru copii nostri, peste ani”.

Nicolaescu considera ca Steve Jobs este un exemplu excelent atat pentru cei “in varsta” cat si pentru copiii nostri atunci cand vine vorba despre viziune, inovatie, daruire si spirit antreprenorial.

“Este destul de rar sa le intalnesti pe toate la aceeasi persoana. Steve Jobs a dovedit ca este posibil. Mai mult, sunt convins ca produsele create de Apple se vor afla si in mainile copiilor nostri pentru foarte multi ani de acum inainte”.

Spre deosebire de alti manageri din industrie, Clement Nicolaescu considera ca, pe termen mediu si lung, lipsa lui Steve Jobs va fi resimtita puternic de companie. Motivele?

“Credeam ca in ultimul an Steve Jobs nu a mai avut o contributie directa in Apple, alta decat imaginea si inspiratia pe ca o insufla. De curand am vazut o prezentare a sa facuta in fata consiliului din Cupertino cerand aprobarea pentru a construi un nou sediu pentru companie. Mi s-a parut extraordinar. Cu o stare de sanatate precara, acum 3 luni, Steve Jobs se ocupa de astfel de detalii”.

Tot in tabara mai putin optimistilor se numara si Marius Ghenea, presedinte al FiT Distribution.

El considera ca Steve Jobs lasa o mostenire importanta pentru generatiile urmatoare prin faptul ca a fost cel mai remarcabil antreprenor al intregului ciclu de business legat de tehnologia informatiei in care am intrat in anii ’70 si pe care il parcurgem in continuare.

“In ceea ce priveste copiii nostri, nu toti il cunosc pe Steve Jobs, dar toti stiu ce este iPad, pentru ca se joaca (uneori prea mult!) pe el”, spune Ghenea.

In ceea ce priveste evolutia companiei de acum spre viitor, antreprenorul roman subliniaza ca Apple “atinsese un apogeu, un punct de zenit in cursul acestui an, peste care ar fi greu, aproape imposibil, sa treaca, in viitor. Acest punct de zenit si posibila coborare ulterioara a companiei ca si cota de piata si/sau capitalizare bursiera nu au o legatura cu disparitia lui Steve Jobs, sunt pur si simplu elemente normale ale unui ciclu de crestere si dezvoltare a oricarui business”, considera antreprenorul.



Citeste si