20 Octombrie 2011

Google si Samsung lanseaza un soft care identifica chipul uman



Google si Samsung au dezvaluit Ice Cream Sandwich, un nou sietem de operare pentru mobile care recunoaste chipuri umane si creste securitatea terminalelor mobile, permitand si o mai buna sortare fotografica, pentru a intra in concurenta cu iPhone-ul Apple.

Cel mai recent sistem Google Android ruleaza pe telefonul Samsung Galaxy Nexus

Noul terminal Samsung este cea mai recenta incercare a producatorului de a acoperi cat mai mult dintr-o piata a terminalelor mobile de 207 mld. $. Apple iPhone 4S a reusit vanzari record in weekendul lansarii, de 4 milioane de unitati, propulsat de inteligenta artificiala Siri, ce, printre altele, recunoaste vocea si intonatiile utilizatorilor.

Vanzarile noului telefon vor incepe luna viitoare, la un pret care inca nu a fost facut public.

Google si Apple se intrec pentru a atrage cat mai multi utilizatori. Google controla in al doilea trimestru 43,4% din piata, in timp ce iPhone-ul Apple acoperea 18,2%.

In Ice Cream Sandwich, sistemul de detectare facial este introdus in mod primar ca o masura de securitate. Cu toate acestea, acest sistem deschide “o multitudine de posibilitati”, a declarat Wouter De Meulemeester, director la I.R.I.S, o companie belgiana ce ofera astfel de tehnologii. Aplicatii ca cele ce sorteaza fotografii in functie de fetele oamenilor vor putea fi dezvoltate destul de rapid, a declarat el.

Matias Duarte, senior director la Google, a prezentat astazi, dupa doua incercari nereusite, cum functioneaza detectarea faciala a noului Samsung, totodata demonstrand si sistemul de identificare a vocii.

Sursa foto: Bloomberg

Vi se pare o facilitate interesanta? Comentati mai jos.



Citeste si