14 Noiembrie 2011

Cele mai inedite aplicatii dezvoltate de romani



Cele 10 aplicatii reprezinta fie jocuri pentru diferite platforme, fie sunt aplicatii interactive menite sa iti usureze munca in cautarea unei locatii sau in alegerea unei mese, a unei destinatii de vacanta sau pur si simplu penrtu achizitionarea unui nou gadget. Aplicatiile au fost selectate pentru competitia Smart IT organizata de PlayTech.ro.

GBS-GPS for Bucharest Subway

Platforma: Mobile (Windows Phone)

Tip aplicatie: Travel, business, utilitati

Dezvoltatorul aplicatiei: Bogdan Iancu

Cati dintre noi nu ne-am ratacit macar o data la metrou? Cati dintre turistii straini sau cei din provincie reusesc sa foloseasca metroul fara „peripetii”? Cum nu s-a facut niciun studiu in acest sens, nu exista un raspuns exact, insa sigur nu toti cei 650.000 de oameni transportati zilnic de metroul bucurestean se descurca doar prin intermediul hartilor din statii si trenuri.

Aici intervine „GBS – GPS for Bucharest Subway”, un sistem de navigatie pentru calatori ce functioneaza atat la suprafata cat si in subteran. De acum inainte nu veti mai intarzia la intalniri pentru ca veti sti cat timp face metroul intre oricare doua statii sau care este cea mai scurta cale intre ele, veti gasi imediat cea mai apropiata statie de metrou si veti sti cum sa utilizati acest mijloc de transport pentru a ajunge intre oricare doua puncte de pe harta Bucurestiului.

Money Planner

Platforma: Mobile (Android)

Tip aplicatie: Business

Dezvoltatorul aplicatiei: Petre Popescu

Money Planner este un planificator financiar care face usuara gestionarea fonduriilor si a cheltuielilor. Aplicatia permite creare de mai multe planuri financiare la care se pot adauga fonduri si costuri. Permanent se poate observa totalul costurilor si fondurilor unuio plan, fonduriile ramase precum si raportul intre cele doua sub forma unui grafic.
Pentru a compara doua sau mai multe planuri, aplicatia permite crearea unui chart unde sunt reprezentate pentru fiecare plan costuriile, fonduriile, fonduriile ramase precum si tranzitia intre doua planuri consecutive.

Gravitarium2 - VIDEO

Platforma: Mobile (iOS)

Tip aplicatie: Gaming entertainment

Dezvoltatorul aplicatiei: Robert Neagu

Gravitarium2 combina muzica, arta si stiinta intr-o singura aplicatie. Cu aceasta iti poti folosi degetele pentru a ghida pe ecranul dispozitivului folosit, zece elemente animate depinzand de numarul degetelor care ating suprafata display-ului. Vezi video.



Exams.ro

Platforma: Web (HTML, Java)

Tip aplicatie: Educatie

Dezvoltatorii aplicatiei: Bogdan Ivanov, Cristian Pufu

URL: exams.ro

Exams.ro vine in ajutorul studentilor. Isi propune sa centralizeze subiectele de la examene pe parcursul sesiunilor. Intregul continut al site-ului este dinamic, orice utilizator care se logheaza poate sa isi foloseasca contul de Facebook poate adauga un subiect nou.

DeepSpace Frontier

Platforma: Mobile (Android)

Tip aplicatie: Gaming

Dezvoltatorul aplicatiei: Petre Popescu

URL: market.android.com

Deep Space Frontier este un top-down space shooter pentru Android. Tu intri, practic, in pielea unui pilot spatial care este trimis sa distruga un doom-device si astfel punand vei pune capat unui razboi ce tine de sute de ani.
Jocul prezinta mai multi inamici, mine spatiale precum si upgradeuri la nava. Toate acestea invelite intr-un intro si un ending palpitant sub forma de slide-uri.
Gameplayul este simplu, jucatorul facand doar „drag” (o directioneaza - n.r.) navei pentru a o misca pe ecran.
Jocul are integrat si ScoreLoop pentru a putea compara scorul cu cel al altor jucatori sau pentru a va intrece cu prietenii.

Paradise Travel

Platforma: Mobile (iOS, Android, Symbian)

Tip aplicatie: Turism

Dezvoltatorul aplicatiei: Viorel Patru

URL: paradisetravel.mobapp.at

Paradise Travel este un agretator de oferte fiind prima aplicatie de turism din Romania disponibila pe AndroidMarket, OviStore si App Store, in mod gratuit. De aici poti afla ultimele stiri si oferte din turism direct de pe iPhone-ul sau iPad-ul tau. Oferte si promotii din turism le poti afla conectat fiind la aplicatia disponibila pe cele trei shop-uri de aplicatii pentru telefonul tau.

Caracteristici
:
- ultimele oferte din turism aranjate pe categorii, cu fotografii, locatie pe harta, descriere si tarif;
- ultimele stiri si noutati din turism;
- album live – posibilitatea de a incarca si promova fotografii facute de dvs.;
- albume foto din Romania, Bulgaria si diverse colturi ale lumii;
- sectiuni video si audio

Smoke Wheels - VIDEO

Platforma: Mobile (Symbian)

Tip aplicatie: Gaming, entertainment, sport

Dezvoltatorul aplicatiei: Dan Mihail Matei


Smoke Wheels este un joc cu masini cu nivele si unlock-uri. control: touch – masina merge spre deget. vedere de sus, miscari reale fizica, drifturi fum…



iPad Menu - VIDEO

Platforma: Mobile (Android, iOS)

Tip aplicatie: Social media, entertainment, business, utilitati

Dezvoltatorul aplicatiei: Victor Maxim

iPad Menu este prima platforma interactiva ce duce clasicul meniu din restaurante, cluburi, cafenele, la un nou nivel. A fost creat un nou standard, o noua clasa de locatii Smart Place unde clientii primesc iPad-uri cand intra in local.





SHOPlaClick OS Commerce

Platforma: Web (HTML)

Tip aplicatie: Business

Dezvoltatorul aplicatiei: Stefan Tudor

SHOPlaClick OS Commerce este o platforma pentru construirea unui magazin online dezvoltata de Stefan Tudor membru al echipei EOS Design aflata in competitia PlayTech.ro.

Bucurestiul intr-o zi

Platforma: Web (Javascr'+'ipt)

Tip aplicatie: Educatie

Dezvoltatorii aplicatiei: Madalina Trusca, Ana-Maria Iordache, Calin Colacel

URL: bucurestiulintrozi.ro

Proiectul „Bucurestiul intr-o zi“ isi propune sa contribuie la o mai buna constientizare a turistilor, dar si a bucurestenilor, cu privire la valoarea si diversitatea patrimoniului cultural si turistic al Capitalei.

Pentru aceasta au fost propuse trei trasee pietonale in circuit de-a lungul carora orasul ne dezvaluie, pe parcursul unei plimbari de cateva ceasuri, chipul sau, pe care il deslusim privind case, statui, strazi, monumente reprezentative si-i descoperim povestea prin istoria si intamplarile care i-au marcat existenta.

Materialele puse la dispozitia vizitatorului care doreste sa parcurga respectivele itinerarii sunt o brosura-ghid, insotita de un relevant material cartografic - trei harti dedicate fiecarui traseu in parte -, si un website cu informatii detaliate despre fiecare obiectiv de pe traseu. O etapa de viitor a proiectului are in vedere marcarea efectiva in teren a traseelor, concretizata prin aplicarea unui marcaj continuu de-a lungul acestora si prin semnalizarea obiectivelor.



Citeste si