7 Decembrie 2011

ANCOM: Telecomul local este matur. In 2012 numarul de abonati va scadea, dar va creste traficul



Piata romaneasca de telecomunicatii este una matura si astfel pentru 2012 estimam o stagnare a numarului de abonati, si aceeasi tendinta de crestere a volumui de trafic de voce si a serviciilor de internet mobil, a declarat Catalin Marinescu, presedintele autoritatii de reglementare in telecomunicatii (ANCOM), in cadrul Galei Comunicatii Mobile.

In primul semestru al acestui an numarul de utilizatori activi de servicii de telefonie mobila a scazut la 23,6 milioane de utilizatori, o cifra mai mica cu 3,2% fata de decembrie anul trecut.

Cu toate ca numarul de utilizatori a scazut, s-a inregistrat o crestere a traficului de voce si SMS-uri, ca urmare a scaderii preturilor la serviciile de telecomunicatii. Astfel, traficul total de voce a ajuns la 28,6 miliarde de minute, cu 7,8% mai mult decat in ultimele sase luni ale anului trecut. Durata medie a unui apel a crescut la 2 minute si 23 de secunde comparativ cu 2 minute si 12 secunde in decembrie anul trecut.

Pe de alta parte, numarul de mesaje scrise a crescut cu cu 31,9% la 5,2 miliarde de SMS-uri, dintre care 93% au fost in propria retea.



Citeste si