12 Decembrie 2011

Orange extinde netul de 43,2 Mbps in Cluj, Timisoara, Iasi si Constanta



Orange, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, va incepe sa ofere in aproximativ o saptamana servicii de internet mobil 3G cu viteze de pana la 43,2 Mbps in orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Constanta. Deocamdata serviciile sunt in teste a declarat pentru Wall-Street.ro Vanina Ungureanu, business division manager in cadrul operatorului de telefonie mobila.

Serviciul de internet cu viteze de pana la 43,2 Mbps este disponibil in prezent doar in Bucuresti. Orange a crescut viteza la internet in Bucuresti in urma cu aproximativ doua luni.

Anuntul ca Orange va dezvolta acest serviciu in alte patru orase a fost facut saptamana trecuta de Dorin Odiatiu, directorul de marketing al companiei, insa el nu a precizat numele oraselor.

Orange va continua si in 2012 sa extinda acoperirea cu internet de pana la 43,2 Mbps, insa Vanina Ungureanu nu a spus in ce orase.

In primavara acestui an, Orange a anuntat ca va investi circa 500 de milioane de euro pana in 2015 pentru dezvoltarea retelei.

In prezent, aproximativ 80% din populatia Romaniei are acces la reteaua de internet mobil 3G a Orange la viteze de pana la 14,4 Mbps, insa conducerea companiei isi doreste ca anul viitor sa ajunga la o acoperire de 98% din populatia Romaniei.

Totodata, in ultimele luni un element tot mai important in strategia de dezvoltare a Orange este acoperirea cu internet wireless.

“Ne gandim la wi-fi ca la un lucru complementar retelei noastre mobile”, spunea in urma cu cateva zile Dorin Odiatiu.

Astfel, anul acesta compania a instalat puncte de acces wireless in Centrul Vechi al Capitalei si la stationul National Arena.



Citeste si