30 Decembrie 2011

Banii sau licenta: Orange si Vodafone trebuie sa verse la buget 6,4 mil. euro in 30 de zile



Companiile Orange Romania si Vodafone Romania sunt obligate sa verse la bugetul de stat cate 6,4 milioane euro in maximum o luna, in caz contrar urmand ca decizia autoritatilor de prelungire a licentelor de telefonie mobila sa fie anulata, informeaza Mediafax.

Perioada de valabilitate a licentelor de telefonie mobila pentru cele doua companii a fost prelungita pentru un an, pana la 31 decembrie 2012, interval in care Autoritatea de Reglementare in Comunicatii va organiza licitatia pentru frecventele radio disponibile. Taxa de prelungire a licentelor a fost stabilita de Guvern la 6,4 milioane euro pentru fiecare operator.

Guvernul a decis insa totodata sa impuna si un termen maxim de o luna pentru achitarea taxei de licenta aferenta anului viitor, sub sanctiunea anularii deciziei de prelungire a licentelor in caz de neplata.

"In termen de 30 zile de la data prelungirii licentelor de utilizare a frecventelor radio, beneficiarii masurii vor transmite Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii o copie a dovezii achitarii sumei. Nerespectarea acestei prevederi atrage sanctiunea revocarii masurii de prelungire a perioadei de valabilitate a licentelor de utilizare a frecventelor radio", a decis Guvernul prin hotarare.

Conform deciziei Executivului, contravaloarea taxei de licenta aferenta anului viitor va fi varsata la bugetul de stat.

Autoritatea de Teglementare in comunicatii va organiza anul viitor prima licitatie pentru frecventele radio disponibile din benzile de 900 si 1.800 MHz, utilizate in prezent de Orange, Vodafone si Cosmote, asigurand astfel posibilitatea intrarii unor noi competitori pe piata de telefonie mobila.

Pentru asigurarea continuitatii furnizarii serviciilor de comunicatii mobile, ANCOM a decis ca licentele Orange si Vodafone sa fie prelungite pana la 31 decembrie 2012, urmand ca noile licente sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2013, in cazul benzilor detinute in prezent de Orange Romania si Vodafone Romania, si, respectiv, cu data de 6 aprilie 2014, in cazul benzilor detinute in prezent de Cosmote Romania.



Citeste si