17 Ianuarie 2012

Un grup de companii de stat din Ungaria va castiga licitatia unde RCS&RDS a avut "interzis"



Un consortiu de companii de stat va castiga "in mod cert" licitatia pentru licenta de telefonie mobila din care compania romaneasca RCS&RDS a fost exclusa la inceputul lunii ianuarie, iar guvernul ungar ar putea incasa circa 100 milioane euro, potrivit presei locale.

Rezultatul ar putea fi anuntat in cateva zile, iar in urma licitatiei, statul ar putea incasa 30-33 miliarde de forinti (99-107 milioane de euro), chiar daca suma anuntata oficial va fi de 40-43 miliarde de forinti, incluzand costurile unui pachet de frecvente suplimentare care sa permita lansarea celui de-al patrulea operator de telefonie mobila din Ungaria, potrivit cotidianului Nepszabadsag.

Potrivit ultimelor informatii, compania de posta si MFB Invest vor detine participatii de cate 45%, iar MVM 10% din actiunile noului operator de telefonie mobila, scrie Mediafax.

La inceputul lunii ianuarie, Autoritatea pentru Media Nationala si Infocomunicatii de la Budapesta a respins oferta RCS&RDS, din cauza restantelor unor subsidiare ale companiei romanesti la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere.

Din cele sase companii care au depus pachete preliminare pentru licitatia vizand o frecventa de 900 de MHz au fost respinse RCS&RDS si compania vietnameza Viettel. In faza angajanta au ramas Magyar Telekom, Telenor Ungaria, Vodafone Ungaria si consortiul dintre compania de posta din Ungaria, Magyar Villamos Muvek (MVM) si MFB Invest. Telenor, Vodafone si Magyar Telekom furnizeaza deja servicii de telefonie mobila in Ungaria.

Grupul RCS&RDS si-a inceput activitatea in urma cu 17 ani si este prezent si pe pietele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia. In Ungaria, furnizeaza servicii de telefonie fixa, Internet si televiziune prin cablu si satelit.

In Romania, operatorul si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara.

Compania este controlata indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.



Citeste si