28 Februarie 2012

Seful Apple, intrebat de un actionar daca vrea sa cumpere Grecia



Directorul general al Apple, Tim Cook, a fost intrebat de un investitor, in timpul adunarii anuale a actionarilor, daca firma ar putea lua in calcul "cumpararea Greciei", potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax.

"Ne-am gandit la multe lucruri, nu si la asta", a raspuns Cook.

Aflata in al cincilea an consecutiv de recesiune si in al treilea an de criza a datoriilor de stat, Grecia a obtinut la inceputul acestei saptamani avizul ministrilor Finantelor din zona euro pentru cel de-al doilea pachet de finantare externa, de 130 miliarde euro, acordat de guvernele din uniunea monetara si de FMI pentru evitarea falimentului statului elen.

Apple a acumulat lichiditati record de aproape 100 miliarde de dolari si nu a hotarat inca ce va face cu fondurile. Actionarii cer distribuirea de dividende sau rascumpararea de actiuni.

Valoarea actiunilor Apple a depasit in acest an pentru prima data pragul de 500 de dolari, iar capitalizarea companiei a urcat peste 400 miliarde de dolari, cu peste 100 miliarde de dolari mai mult decat PIB-ul Greciei.

Grecia a avut in 2010 un Produs Intern Brut de 227,3 miliarde euro, care a scazut anul trecut cu 7%, potrivit estimarilor Eurostat.



Citeste si