4 Martie 2006

Oficialii Google se contrazic intre ei

Oficialii gigantului Google, cel mai utilizat motor de cautare din lume, nu reusesc sa se puna de acord in privinta viitorului companiei in urmatorii ani. Astfel, Presedintele executiv al celor de la Google, Eric Schmidt, a declarat joi ca viitorul companiei nu este atat de sumbru precum cel prezis de George Reyes, directorul financiar al companiei americane.

In opinia lui Schmidt, citat de cotidianul L.A.Times, viitorul reprezinta “o oportunitate imensa” de care Google va profita din plin. El si-a argumentat predictia prin telul companiei americane in urmatorii ani, acela de a fi lider pe piata distribuitorilor de publicitate, indiferent de canalul media. “In cativa ani vom sa fim prezenti pe fiecare segment”. Declaratile sale s-au resimtit imediat pe bursa Nasdaq, cotatile unei actiuni Google crescand cu 3,2 procente, pana la valoarea de 376.45 de dolari.

Declaratiile lui Schmidt au calmat investitorii si analistii pietei de profil, care s-au aratat ingrijorati de remarcile lui George Reyes, acest fapt fiind resimtit si pe bursa, la momentul respectiv actiunile suferind cea mai mare depreciere, (13%) inregistrata in istoria companiei. Reyes declarase cu cateva zile in urma ca Google isi va incetini cresterea in urmatorii ani, compania fiind nevoita sa caute si alte surse de venit, suplimentare celor aduse din plasarea publicitatii.



Citeste si