20 Martie 2012

Topul celor mai premiate jocuri din acest an



Cele mai importante lansari de jocuri din ultimul an, dar si cateva titluri mai putin cunoscute au fost premiate in cadrul British Academy Game Awards cu titlul de Bafta Video Game Award, unul din cele mai importante momente care desemneaza topul tendintelor in aceasta industrie, informeaza BBC. Va prezentam un top al celor mai bune titluri din acest an.

Cel mai bun soundtrack

L.A. NoireJocul L.A. Noire, dezvoltat de Team Bondi a fost nominalizat la 9 categorii, insa castigator a fost numai la cea pentru coloana sonora - bogata in compozitiile de jazz ale lui Andrew Hale si Simon Hale.

Foto: wikipedia.org

Foto cover: pinoytutorial.com

Cel mai bun debut

Insanely Twisted Shadow PlanetCel mai bun debut la Bafta Video Game Awards a fost Insanely Twisted Shadow Planet, o combinatie intre shooter, explorare si puzzle. Acesta a fost lansat doar pe Xbox Live.

Foto: forums.xbox.com


Cel mai bun joc de Sport/Fitness

Kinect Sports: Season 2Aparut in octombrie 2011, Kinect Sports: Season 2, cunoscut si ca Kinect Sports 2 este un joc cu tematica sportiva destinat exclusiv consolelor Xbox 360.

Jocul a fost dezvoltat de Rare si BigPark si a fost publicat de Microsoft Studios.

Foto: wikipedia.org

Cel mai bun joc artistic

Rayman OriginsDistinctia a revenit jocului Rayman Origins, creat de Ubisoft, disponibil atat pentru console cat si pentru PC.

Foto: wikipedia.org

Cel mai bun joc online

MonstermindTitlul de cel mai bun joc online a revenit Monstermind, creat de Bossa Studios. Acesta este un joc de constructie pentru platforma Facebook.

Foto: joystiq.com


Cea mai interesanta lansare (One to Watch)

Tick Tock ToysJocul, destinat tabetelor iPad, a fost dezvoltat de Swallowtail si este de tipul jocurilor puzzle sau maze. Acesta a primit titlul de cea mai interesanta lansare.

Foto: captura bafta.org



Cel mai bun joc de strategie

Total War: Shogun 2Cel mai bun joc de strategie, desemnat de British Academy Game Awards, a fost Total War: Shogun 2, dezvoltat de The Creative Aseembly si lansat pe 15 martie 2011.

Foto: wikipedia.org

Cel mai bun joc pentru console dispozitive mobile

Peggle HDPeggle HD, un joc puzzle dezvoltat de PopCap Games, a fost declarat cel mai bun joc pentru console si dispozitive mobile.

Foto: maclife.com

Inovatie / Cel mai bun joc de familie

Little Big Planet 2Premiile pentru inovatie si cel mai bun joc de familie au fost castigate de Little Big Planet 2.

Foto: wikipedia.org

Cel mai bun joc de actiune / cel mai bun performer

Batman: Arkham CityPe langa titlul de cel mai bun joc de actiune, Batman: Arkham City a primit si premiul pentru cel mai bun performer, acordat lui Mark Hamill - vocea personajului Joker. Jocul este dezvoltat de Rocksteady Studios.

Foto: whatculture.com

Cel mai bun joc (votat de public) / Multiplayer / Sunet

Battlefield 3Battlefield 3 a primit trei premii: premiul Bafta decis de public drept „Game Award”, online multiplayer si sunetul din joc. Dezvoltat de Electronic Arts, Battlefield 3 a fost vandut in peste cinci milioane de exemplare in prima saptamana de la lansare.

Foto: wikipedia.org



Cel mai bun joc / Design / Poveste

Portal 2Cel mai bun joc al anului a fost Portal 2, dezvoltat de studiourile Valve. Portal 2 a obtinut titlul de cel mai bun joc, dar si pentru cel mai bun design si cea mai reusita poveste.

Jocul este disponibil atat pentru utilizatorii de PC sau MAC, cat si cei de consola (PS3, Xbox).

Foto: wikipedia.org



Citeste si