22 Martie 2012

Bateria telefoanelor cu Android se epuizeaza prea rapid? Afla de ce



Aplicatiile gratuite pentru sistemul de operare Android care au integrate reclame sunt unul din principalii factori care scurteaza durata de viata a bateriei terminalelor mobile, potrivit unui studiu realizat de Purdue University si Microsoft, dat publicitatii de portalul The Verge.com.

Pana la 75% din consumul de energie al aplicatiilor gratuite din Google Play (Android Market) se datoreaza reclamelor, durata de viata a bateriei dispozitivului mobil fiind vizibil afectata.

Cu ajutorul aplicatiei EProf, responsabila cu determinarea consumul aplicatiilor rulate pe gadget-urile echipate cu Android, cercetatorii au stabilit ca aplicatiile gratuite sunt cel mai mare consumator.

Spre exemplu, in cazul jocului Angry Birds, numai 30% din consumul de energie este folosit in mod direct de aplicatie, restul de 70% reprezentand descarcarea de reclame si de conexiunea la internet pentru stabilirea locatiei utilizatorului (GPS).

Aplicatia EProf va fi lansata in sistem open-source (gratuit) pentru a ajuta dezvoltatorii de aplicatii Android sa imbunatateasca consumul de energie al acestora, imbunatatind considerabil durata de viata a bateriei terminalului mobil.

Concluziile studiului arata ca utilizarea multor aplicatii gratuite poate injumatati durata de viata a bateriei.

Foto: currenteditorials.com



Citeste si