10 Mai 2012

EXCLUSIV din Shanghai: Centrul lumii tehnologice se muta in China. Cum a prezentat HP peste 80 de produse noi



Pana in 2015 in China vor fi conectate la Internet peste 650 de milioane de computere, aceeasi tara fiind deja lider in ceea ce priveste numarul de PC-uri de business instalate si de unitati vandute. Asa si-a inceput speech-ul Steve Hoffman, vice-president of product la HP, motivand astfel prezenta companiei in Shanghai. Wall-Street.ro este prezenta la conferinta Global Influencer Summit 2012.

Compania americana producatoare de computere si imprimante prezinta zilele acestea, in fata a circa 1.000 de invitati din toate colturile lumii, peste 80 de noi produse cu care, spera oficialii companiei, vor reusi sa atace in forta o piata extrem de concurentiala unde jucatori precum Apple sau Sony reusesc sa se impuna din ce in ce mai mult pe anumite segmente. „Suntem gata sa schimbam piata cum n-am mai facut-o niciodata!”, afirma, in fata unei sali pline, Steve Hoffman.

„Pietele emergente, precum China, Brazilia, India sau Rusia dar si altele vor reprezenta si vor dicta cresterea industriei IT in urmatorii ani. Pana in 2015 penetrarea globala a computerelor va atinge 2,3 miliarde de unitati – in bani acest lucru se va traduce intr-o industrie de peste 300 de miliarde de dolari. Epicentrul, poate, va fi China”.

Mai multe informatii de la Shanghai veti putea citi pe Wall-Street.ro in zilele urmatoare. Vineri, in rubrica Lifestyle, aflati prin ce uimeste, nedumereste sau nemultumeste Shanghaiul si daca este (sau nu) o destinatie pe care merita sa o luati in seama.



Citeste si