25 Iunie 2012

Legea Big Brother a intrat in vigoare! Operatorii de telefonie si internet vor putea stoca o serie de date ale abonatilor



Legea prin care furnizorii de servicii telecom vor trebui sa stocheze timp de sase luni anumite date despre apelurile telefonice, sms-urile si mesajele electronice ale populatiei, pentru a le folosi ca instrument de investigare in caz de infractiuni a intrat in vigoare pe 21 iunie, la 3 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial, informeaza AvocatNet.ro.

Legea nr. 82/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 406 din 18 iunie 2012.

Legea se va aplica atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, iar potrivit acesteia, vor fi stocate date privind sursa si destinatia unei comunicari, fie ca este vorba de un apel telefonic, e-mail sau sms, precum si date privind data, ora si durata respectivei comunicari. De asemenea, vor fi stocate datele necesare pentru identificarea tipului de comunicare, a echipamentului de comunicatie al utilizatorului, precum si date pentru identificarea locatiei echipamentului de comunicatii mobile.

Aceste informatii se pastreaza timp de 6 lunide la data efectuarii comunicarii, urmand ca la finalul acestei perioade sa fie distruse ireversibil.

Citeste mai multe pe AvocatNet.ro.



Citeste si