2 Octombrie 2012

Si-au trait traiul si-au mancat malaiul: 5 obiecte utile de birou "condamnate la moarte”



Pe principiul “si-au trait traiul si-au mancat malaiul”, mai multe dispozitive utile activitatii de birou pana acum ar putea disparea in urmatorii cinci ani ca urmare a schimbarii comporamentului consumatorilor, a aparitiei unor noi tehnologii de mai mici dimensiuni care le poate lua locul cu succes sau din pricina lipsei de siguranta, arata un studiu al retelei de socializare LinkedIn, dat publicitatii de MarketWatch.com.

Rolodexul

Inventat in 1956, Rolodexul, o unealta extrem de utila pentru salvarea contactelor de afaceri in anii trecuti este in prezent eclispata de multitudinea de aplicatii si utilitati ale internetului si calculatorului de birou.

Peste 58% dintr-un total de 7.000 de utilizatori ai retelei sociale LinkedIn spun ca aceste dispozitive ar putea disparea complet in urmatorii 5 ani.

Foto: mrhamilton.ca



Faxurile

“Apusul” faxurilor a fost prezis din ultimii ani, ca urmare a tendintelor de migrare a utilizatorilor si angajatilor catre email, un mediu mai ecologic si “prietenos cu natura”.

De-a lungul timpului, faxul a cunoscut mai multe etape de dezvoltare, primul contact cu societatea avandu-l in 1865, la 11 ani de la inventarea telefonului de catre Graham Bell.

Foto: captura undiamasculto.com


Telefoanele de birou

Acum cand in voga sunt serviciile de email si mesagerie online, 35% dintre utilizatorii chestionati sustin ca telefoanele de birou vor deveni cat de curand obiecte de decor.

Potrivit unui studiu din SUA, in uma cu 10 ani – 97% dintre casele americanilor detineau o linie telefonica fixa, in timp ce in prezent numai 74% din casele acestora sunt acoperite de astfel de servicii.

Foto: captura mgraves.org






Aparatele de inregistrare cu caseta

Noul val de echipamente mobile, reprezentat in acest moment de smartphone-uri, au adunat un numar tot mai mare de simpatizanti, gratie simplitatii in utilizare chiar si atunci cand sunt sedinte importante de inregistrat sau conferinte de orice natura.

Studiul LinkedIn arata ca peste 79% din cei intervievati sustin ca aceste dispozitive vor disparea complet in curand.

Foto: captura marketwatch.com



Stick-urile USB

Aproximativ 17% dintre utilizatorii serviciului de socializare LinkedIn spun ca memoriile USB, tehnologie succesoare a floppy disk-ului si CD-RW, vor cunoaste o scadere abrupta in urmatorii 5 ani in preferintele consumatorilor.

Unul din principalele motive il reprezinta vulnerabilitatea foarte crescuta in fata virusilor, fiind una din principalele surse de infectare ale PC-urilor si echipamentelor unde sunt conectate.



Citeste si