31 Decembrie 2012

Peste jumatate dintre americani au renuntat la telefoanele fixe



Peste jumatate dintre americani nu au sau nu folosesc telefoane fixe, conform unui studiu publicat saptamana trecuta. Mai mult de o treime dintre casele americane (35,8%) au doar telefoane wireless in timp ce 15,9% dintre locuinte au atat linii fixe cat si telefoane wireless dar nu au primit deloc apeluri pe fix.

Acest lucru inseamna ca 51,7% dintre locuintele din SUA nu au sau nu au folosit deloc telefoanele fixe in prima jumatate a anului 2012. Procentul este in crestere cu 1,8 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Sase din zece adulti cu varste cuprinse intre 25-29 de ani (60,1%) traiesc in locuinte fara telefoane fixe. Si cei care stau in chirii prefera locuintele fara telefoane fixe (58,2%). Chiar si saracii prefera telefoanele wireless (51,8%).

Barbatii sunt mai predispusi sa renunte la telefoanele fixe (35,2%) decat femeile. (32,9%)

In Romania numarul de conexiuni fixe a scazut aproape constant de-a lungul ultimilor ani, intr-un ritm lent. In primul semestru al anului numarul a ramas relativ constant fata de aceeasi perioada a lui 2011, la 4,05 milioane abonati.



Citeste si