20 Mai 2013

Forrester: Windows 8 nu va atinge masa critica in mediul business



Windows 8, cel mai important upgrade al sistemului de operare de la Windows 95, nu va atinge masa critica de adoptie in mediuul de business pentru a putea fi considerat un standard, conform companiei de cercetare Forrester Research.

Pana la urmatorul upgrade masiv al Windows, cel mai nou sistem de operare al companiei va avea o cota de sub 50% in mediul de afaceri, neputand depasi Windows 7, scrie presa internationala.

“Trebuie sa cred ca Microsoft se astepta la o adoptie mai buna a Windows 8”, spune David Johnson, analist Forrester, autorul raportului “IT Will Skip Windows 8 As The Enterprise Standard”, facut public joi.

In prezent, majoritatea companiilor ori au migrat de la Windows XP la Windows 7, fie sunt in proces de a face aceasta schimbare. Forrester a realizat sondaje in Europa si America de Nord, exclusiv in mediile de business (corporatii si IMM-uri). In al treilea trimestru al anului trecut, Windows 7 era instalat pe aproape jumatate din computerele din mediul business in timp ce Windows XP mai avea inca 38% cota de piata.

Din studiu reiese ca ponderea Windows 7 va creste un an mai tarzu la 60%, in timp ce Windows 8 va acoperi doar 26%.

Multe departamente IT nu sunt convinse de faptul ca Windows 8 va oferi stabilitatea si performantele Windows 7, multe dintre ele aratandu-se deconcertate de noua interfata si modalitate de a lucra cu sistemul de operare al gigantului american.



Citeste si