3 Iulie 2013

Schimbari: 3 germani au fost promovati in managementul Romtelecom si Cosmote. Panos Makris pleaca din august



Seful german al Romtelecom si Cosmote, companii care formeaza impreuna cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, a creat cinci pozitii noi de management, noua organigrama urmand sa fie valabila de la 1 august. De asemenea, odata cu aceste schimbari, Panos Makris, actualul director executiv comercial al celor doua companii, paraseste grupul, functia sa fiind preluata de catre Mathias Hanel.

Sase manageri si cinci functii noi

Toti managerii ii raporteaza lui Nikolai Beckers, CEO-ul Romtelecom si Cosmote Romania.

„Aceste noi numiri reprezinta una dintre actiunile menite sa optimizeze procesele de business si sa consolideze rezultatele pe care Romtelecom si Cosmote Romania le-au obtinut pana acum. Sunt increzator ca toti vor contribui semnificativ la cresterea eficientei operationale si la diferentierea pe piata”, a spus Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote Romania.

Managerii care vor ocupa noile functii sunt:
Gunnar Pahnke, director executiv strategie, transformare si servicii wholesale Romania
Bogdan Voicu, director executiv managementul aprovizionarii Romania
Emmanuel Sordet, director executiv relatii ale companiei Romania
Ruxandra Voda, director comunicare Romania
Olaf Lausen, sef de birou Romania
Mathias Hanel, director executiv comercial Romania

Practic, din august in cele doua companii vor exista sase manageri si cinci functii noi. Singura functie care nu este noua este cea de director executiv comercial Romania, aceasta fiind infiintata in urma cu aproximativ jumatate de an. Pana acum, pozitia a fost ocupata de Panos Makris, manager care va parasi Romtelecom si Cosmote, functia sa urmand sa fie preluata de Mathias Hanel.


Gunnar Pahnke

Gunnar Pahnke (german, 44 ani), noul director executiv pentru strategie, transformare si servicii wholesale pentru Romtelecom si Cosmote Romania va fi responsabil cu strategia celor doua companii si va conduce, din punct de vedere operational, procesele de transformare. In plus, va conduce activitatile pentru servicii operatori / wholesale.

Pahnke are peste 20 de ani de expertiza in industrie, atat in telecom (fix/mobil), cat si in internet si media/TV.

El a inceput sa lucreze pentru Deutsche Telekom in 1995, de atunci detinand mai multe pozitii de management in zona de marketing, vanzari, strategie, fuziuni si achizitii.

Cea mai recenta functie a sa a fost cea de vicepresedinte de strategie pentru Europa, el avand ca responsabilitati dezvoltarea strategiei si planificarea (proiectii de piata pentru 13 tari), management strategic de portofoliu/fuziuni si achizitii.

Managerul detine un doctorat in administrarea afacerilor de la Universitatea Poitiers (Franta) si doua diplome de master, una in marketing si internationalizare de la Universitatea Poitiers, Franta, si cealalta in Business Administration de la École Nationale Supérieure des P&T, Paris, Franta


Bogdan Voicu

Bogdan Voicu (44 ani), noul director executiv pentru managementul aprovizionarii pentru Romtelecom si Cosmote Romania, a fost promovat datorita performantelor pe care le-a avut in actuala functie, cea de director executiv achizitii si proprietati imobiliare in cadrul Romtelecom.

El va coordona intreaga activitate a lantului de aprovizionare a celor doua companii.

Managerul a absolvit Finante, Contabilitate si Management de Sisteme Informatice la Academia de Studii Economice din Bucuresti si lucreaza pentru Romtelecom de la finalul lui 2011.


Emmanuel Sordet

Emmanuel Sordet (francez, 45 ani), director executiv relatii ale Romtelecom si Cosmote Romania va coordona activitatile juridice si de reglementare, avand ca obiectiv mentinerea canalelor de comunicare cu diferite entitati externe si guvernamentale.

Managerul a avut un rol activ in procesul de liberalizare a industriei telecom din Franta. De asemenea, a gestionat procesele de fuziune si achizitie, inclusiv pe cel de vanzare a unor companii catre grupul Deutsche Telekom, fiind responsabil de coordonarea tuturor aspectelor legale, de reglementare si de guvernanta in astfel de contexte.

Sordet detine doua diplome de master, una in Management European si International si cealalta in Legislatia si Gestionarea Comunicarii Audiovizuale, de la Universitatea Sorbona (Paris I). De asemenea, el are un master de cercetare in domeniul “Public and private Law”, de la Universitatea Sorbona (Paris II).


Ruxandra Voda

Ruxandra Voda (36 ani), noul director de comunicare pentru Romtelecom si Cosmote Romania, va fi responsabila dezvoltarea strategiei de comunicare a celor doua companii.

Ea are peste 15 ani de experienta in comunicarea corporativa si marketing integrat, iar, in prezent, este manager senior de comunicare corporate al Cosmote Romania.

Ruxandra Voda a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii de la Universitatea Bucuresti si un master in Comunicare Audio-Vizuala de la SNSPA si lucreaza se afla in cadrul Cosmote Romania din anul 2009.


Olaf Lausen

Olaf Lausen (german, 37 ani), seful de birou pentru Romania al Romtelecom si Cosmote, va sprijini activitatile CEO-ului, va asigura legatura dintre CEO si celelalte parti implicate, interne si externe, avand rolul de mediator in diverse contexte, inainte ca acestea sa ajunga in atentia CEO-ului.

El va lua decizii autorizate de CEO, pentru a gestiona proiecte care implica o serie de colaborari inter-departamentale si alocarea de resurse.

Lausen lucreaza in cadrul Romtelecom din 2008 ca director general pentru dezvoltarea de new business, gestionand proiecte de dezvoltare comerciala si de business. El are 13 ani de experienta in telecom acumulata in Germania si regiunea Europei Centrale si de Est, unde a ocupat functii similare.

Olaf Lausen are un Diplom-Kaufmann (echivalentul MBA) de la University of Technology din Dresda, Germania.



Mathias Hanel

Mathias Hanel (german, 46 ani), noul director executiv comercial al Romtelecom si Cosmote, va fi responsabil de coordonarea initiativelor comerciale ale celor doua companii.

El va fi in directa subordonare a lui Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote Romania

Hanel lucreaza pentru Deutsche Telekom din 1995, de-a lungul anilor avand functii in cadrul T-Mobile International din Bonn si Londra si al PT Satelit Palapa Indonesia in Jakarta.

Cea mai recenta pozitie a sa a fost cea de director operational pentru segmentul consumer pentru Makedonski Telekom si T-Mobile Macedonia.

Dl. Hanel detine o diploma in Administrarea Afacerilor, obtinuta in Anglia si Germania.






Citeste si