16 Septembrie 2013

Kabel Deutschland a aprobat oferta de preluare din partea Vodafone, de 7,7 miliarde euro



Vodafone Group a obtinut acordul majoritatii actionarilor Kabel Deutschland pentru oferta de preluare a operatorului german de servicii prin cablu, in valoare de 7,7 miliarde de euro, relateaza Bloomberg.

Kabel Deutschland a anuntat ca cel putin 75% dintre actionari au aprobat oferta pana la termenul limita de 11 septembrie. Actionarii care nu si-au dat inca acordul mai au aceasta posibilitate in perioada 17-30 septembrie.

Compania germana este un element esential al strategiei de extindere a Vodafone, grupul britanic fiind in cautare de solutii de crestere a veniturilor.

Kabel Deutschland este cea mai mai companie de servicii prin cablu din Germania, cea mai mare piata a Vodafone, si a atras o oferta si din partea Liberty Global, scrie Mediafax.

Achizitia de catre Vodafone a fost pusa in pericol de investitorii care si-au pastrat actiunile in speranta unui castig mai mare. Elliott Management, companie condusa de miliardarul Paul Singer, a cumparat actiuni si a devenit cel mai mare actionar al Kabel Deutschland, cu o participatie de 10,9%, in zilele de dinaintea termenului limita.

Fondul de hedging a vrut sa profite de o lege germana potrivit careia un cumparator care obtine cel putin 75% din actiunile unei companii trebuie sa ofere mai multi bani restului actionarilor, a spus o sursa apropiata situatiei.



Citeste si