9 Octombrie 2013

RCS&RDS anunta cea mai mare viteza de internet: cu ce oferte ataca operatorii finalul de an



In ultimele saptamani toti operatorii s-au intrecut sa anunte pachete cu internet la viteze tot mai mari ori tot mai mult trafic inclus. Vezi ofertele companiilor de telecomunicatii in slide-urile urmatoare.

RCS&RDS

RCS&RDS va oferi din noiembrie internet de 500 Mbps si 1Gbps cu preturi de 49, respectiv 59 lei (TVA inclus), a anuntat compania.

RCS&RDS devine astfel operatorul cu cea mai mare viteza de internet de pe piata locala. Serviciul este disponibil in peste 150 de localitati, zone urbane si rurale. “Viteza viitorului” la Internet: daca tehnologia ne permite, de ce sa nu implementam, doar din ratiuni comerciale?


UPC

UPC a anuntat saptamana aceasta ca a extins serviciul de internet de 200 Mbps in 5 orase si ca reteaua sa, care foloseste tehnologia Eurodocsis 3.0, poate oferi, la fel ca si RCS&RDS, viteze de pana la 1Gbps.

Astfel, UPC a extins Fiber Power 200 Mbps in orasele Vatra Dornei, Targu Neamt, Targu Frumos, Tandarei si Caracal. Practic, la o luna de la lansarea Fiber Power 200 Mbps, compania ofera acest serviciu in 14 orase. De asemenea, pana la finalul anului operatorul va extinde serviciul in alte patru orase.

Serviciul de internet Fiber Power 200 Mbps costa 60 de lei pe luna, cu TVA. Pe de alta parte, clientii care aleg pachete care contin internet de 200 Mbps, dar si televiziune si telefonie costa 99 de lei, in primele sase luni.


Orange

Orange a anuntat saptamana trecuta ca a lansat serviciile de internet 4G, care ofera viteze de pana la 100 Mbps, si pentru clientii care sunt utilizatori de cartele preplatite. De asemenea, compania a extins acoperirea 4G in tot Bucurestiul.

De asemenea, operatorul a lansat mai multe smartphone-uri si tablete compatibile 4G la preturi subventionate: Nokia Lumia 625 la pretul de 49 de euro si Blackberry Q5 la 129 de euro cu abonamentul Pantera 23 (in valoare de 23 de euro pe luna), Samsung Galaxy SIII 4G la 0 euro cu Business Open 45 (45 de euro pe luna), Samsung Galaxy S4 la 0 euro cu Business Open 65 (in valoare de 65 de euro) si tableta Samsung Galaxy Note 10.1 4G la 399 de euro cu abonamentul Colibri Explore 15 (in valoare de 15 euro pe luna).

De la jumatatea lunii septembrie toate abonamentele Orange contin si internet pe mobil.


Vodafone

Vodafone Romania, al doilea operator de telecom de pe piata locala, a lansat anul acesta Vodafone Red, pachete prin care ofera convorbiri si mesaje text nelimitate, in orice retea nationala si pana la 4GB de trafic de date la preturi intre 29 si 65 de euro.

De asemenea, saptamana trecuta compania a introdus o serie de abonamente noi care se adreseaza familiilor si copiilor.

Practic, prin Vodafone Familia, clientii noi si existenti primesc convorbiri nelimitate in retea, trafic dublu de date sau reduceri din pretul abonamentelor, la preturi care pornesc de la 9 euro. Vodafone Familia se adreseaza membrilor familiei (minim 2, maxim 5) care opteaza pentru un pachet Easy 9, gama Smart sau RED 29, iar acestia primesc bonus convorbiri nelimitate in retea si trafic dublu de date.

De asemenea, famillile care opteaza pentru al doilea pachet RED, cel in valoare de 45 de euro, beneficiaza de o reducere de 5 euro din costul lunar al noului pachet, daca nu opteaza si pentru achizitia unui nou smartphone. Astfel, preturile pachetelor RED fara telefon devin, in aceasta situatie, 20, 30 si 39 euro (TVA inclus), iar versiunile superioare include trafic la viteze 4G.

De asemenea, Vodafone a lansat si doua noi abonamente pentru copii, Easy Kids si Smart Kids, la preturi de 8 euro si 12 euro.


Cosmote

Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a schimbat de curand in totalitate portofoliul de abonamente prin introducerea a trei oferte care sa le inlocuiasca pe cele actuale.

Noile oferte denumite Cosmote Free au preturi intre 8,8 euro si 31 de euro (cu TVA) si pun accentul pe internet, toata cele trei abonamente incluzand trafic nelimitat.

De asemenea, acestea contin minute si sms-uri nelimitate in retea si apeluri nelimitate catre Romtelecom, iar minutele si cele internationale (din zona 1) sunt reportabile de la o luna la alta. Zona 1 se refera la Grecia, Albania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru si Macedonia.




Citeste si