14 Noiembrie 2013

IDC: Peste 260 milioane de smartphone-uri vandute in T3. Android domina categoric piata, iar surpriza vine de la Windows Phone



Google, impreuna cu al sau sistem de operare Android, au ajuns sa domine categoric piata de smartphone-uri in T3, cu 80% cota de piata, urmat la o distanta considerabila de iOS-ul celor de la Apple (12,9%) si de Windows Phone, care ajunge la 3,6%, potrivit companiei de cercetare IDC.

Vanzarile de smartphone-uri din trimestrul precedent au crescut cu 40% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar au existat o serie de schimbari in piata.
BlackBerry si propriul sau sistem de operare au cunoscut cel mai mare declin de pana acum, ocupand numai 1,7% din piata (4,5 milioane de smarphone-uri), in timp ce Windows Phone a cunoscut o crestere de 156%, echivalentul a 9,5 milioane de terminale.
Din cele aproape 10 milioane de smartphone-uri cu WP vandute in T3, o pondere covarsitoare – de peste 90% este reprezentata de terminalele Nokia (93,2%).
De cealalta parte, Apple a reusit 33 de milioane de smartphone-uri in cel de-al treilea trimestru, cu 25% mai multe decat in T3 din 2012, in timp ce vanzarile de terminale cu Android au cunoscut o crestere de 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
De cel mai mare succes pe piata terminalelor echipate cu Android s-a bucurat producatorul sud-corean Samsung Electronics, companie care asigura 40% din vanzarile de terminale cu Android, fiind de asemenea si cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global.



Citeste si