23 Iunie 2006

Toshiba va lansa primul HD DVD recorder luna viitoare

Producatorul japonez de echipamente electronice Toshiba Corp. a anuntat joi ca incepand cu luna iulie 2006 va demara comercializarea primului HD DVD recorder din lume, informeaza Rompres.

Compania nipona a precizat ca noul recorder, denumit RD-A1, va combina un burner HD DVD cu un hard disk de un terabyte (1.000 de Gigabyte), capabil sa inregistreze 130 de ore de transmisii TV de inalta definitie.

Toshiba a demarat comercializarea playerelor HD DVD, insa RD-A1 va fi primul model care va putea inregistra discuri video de ultima generatie. RD-A1 va aparea pe rafturile magazinelor din Japonia la data de 14 iulie, pretul propus de producator fiind de 398.000 de yeni (3.470 dolari).

Purtatoarea de cuvant de la Toshiba, Junko Furuta, a informat ca Toshiba si-a propus sa vanda 10.000 de recordere RD-A1 pana la finele acestui an, dar nu a precizat cand anume va fi lansat RD-A1 pe celelalte piete.

Anuntul va spori si mai mult competitia intre cele doua formate rivale, HD DVD si Blu-ray Disc, care se lupta pentru a deveni viitorul standard al discurilor optice. Toshiba a lansat playerele HD DVD in luna martie in Japonia si in aprilie in SUA, in timp ce Sony isi propune sa demareze luna aceasta comercializarea primelor computere personale echipate cu un driver Blu-ray.



Citeste si