29 Ianuarie 2014

Un grup media rusesc s-a scuzat public, dupa ce l-a descris pe Goebbels drept o "mare personalitate"



Cel mai mare grup din mass-media rusa a anuntat marti ca a concediat un intreg departament din organigrama sa, dupa ce Joseph Goebbels, ministrul insarcinat cu propaganda nazista, a fost inclus intr-o serie dedicata unor "mari personalitati", publicata pe contul de Facebook al companiei, transmite Mediafax.

Potrivit AFP, pagina de Facebook a grupului public de televiziune VGTRK a publicat luni o fotografie cu Goebbels, citand parerea acestuia despre Lenin, in cadrul unei serii care prezenta parerile unor personalitati despre Lenin, lansata pentru a comemora implinirea a 90 de ani de la moartea fondatorului statului sovietic.

"Ne cerem scuze in fata cititorilor nostri pentru aceasta publicare contrara eticii", a scris, marti, grupul VGTRK pe pagina sa de Facebook, citita de 1,1 milioane de persoane.

"Va anuntam astazi ca echipa noastra de marketing specializata in retele de socializare a fost concediata in integralitate", a adaugat grupul de presa.

Acea publicare pe Facebook a fost facuta luni, in ziua in care Rusia sarbatorea implinirea a 70 de ani de la ridicarea blocadei naziste asupra Leningradului (vechiul nume sovietic al orasului Sankt Petersburg), care a facut peste 1 milion de morti in randul populatiei civile - victime ale foametei si ale bombardamentelor - din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.



Citeste si