30 Ianuarie 2014

Tarile cu cel mai rapid Internet din lume: Romania, in top



Asiaticii domina topul tarilor cu cel mai rapid acces la Internet, iar Romania a coborat trei pozitii in top, potrivit Bloomberg. Cum arata topul tarilor cu cel mai rapid Internet, in slide-urile de mai jos!

Locul 10 - Belgia

Belgia se numara printre tarile cu cea mai rapida conexiune la Internet, viteza inregistrand o crestere de 18% comparativ cu anul 2012.
Viteza medie inregistrata in Belgia s-a ridicat la 38,5 MBps, de aproape doua ori mai mult decat media globala.


Locul 9 - Olanda

Vecinii belgienilor, olandezii, tara care s-a clasat pe locul 15 intr-un top al celor mai inovative state din lume, a inregistrat o viteza broadband de 39,6 MBps, de peste doua ori mai mare decat media globala, de 17,9 MBps.
Vitezele in statul nordic au crescut cu circa 2% in 2013.


Locul 8 - Taiwan

“Caminul” unor giganti tehnologici precum HTC sau Foxconn, Taiwan, a inregistrat o viteza medie a retelei broadband de 42,7 MBps, in crestere cu 8,2% fata de trimestrul precedent si o evolutie de 50% a vitezei fata de nivelul anului 2012.

Foto: AGERPRESS


Locul 7 - Letonia

Tarile mici pot fi acoperite cu Internet mai rapid, arata statisticile, tocmai de aceea Letonia ocupa in acest top pozitia a saptea, cu o viteza medie a retelei broadband de 43,1 MBps, in usoara scadere de 3,3% fata de trimestrul precedent.


Locul 6 - Romania

Tara noastra a scazut in utlimul an trei pozitii in clasamentul tarilor cu cel mai rapid acces la Internet, parasind in acest fel podiumul.
Romania a inregistrat o viteza medie de 45,4 MBps si o scadere de 4,4% a vitezei fata trimestrul precedent.


Locul 5 - Israel

Israelul devine unul dintre statele cu cel mai rapid acces la Internet din lume. Si aici, ca si in cazul Letoniei, se aplica regula unui stat mic, unde Internetul poate atinge viteze foarte ridicate.

Viteza medie a retelelor broadband a atins anul trecut 47,7 MBps, in crestere cu aproape 20% fata de ultimul trimestru si o crestere anuala de 55%.


Locul 4 - Singapore

Pe pozitia a patra a clasamentului se situeaza statul Asiatic Singapore. Aici, s-a depasit in 2013 viteza medie a retelelor de Internet de 50 MBps.
In Singapore, viteza a crescut cu 63% fata de anul 2012 si a inregistrat o crestere de circa 10% fata de trimestrul precedent.

Foto: AGERPRESS


Locul 3 - Japonia

Pe podium urca Japonia. Patria Sony si Nintendo a inregistrat viteze medii ale retelei de Internet de 52 MBps, in crestere cu 6,4% fata de trimestrul precedent.

Foto: AGERPRESS


Locul 2 - Coreea de Sud

Tara cunoscuta pentru cel mai mare numar al “gamerilor” profesionisti, dar si ca patrie a unor giganti tehnologici precum LG Electronics sau Samsung Electronics a inregistrat viteze medii ale conexiunii de 63,6 MBps, de peste trei ori mai mare decat viteza medie globala.

Foto: AGERPRESS


Locul 1 - Hong Kong

Hong Kong si-a pastrat pozitia in top neschimbata fata de 2012, cu o viteza medie a a conexiunii broadband de 65,4 MBps, in crestere cu 21% fata de anul trecut.




Citeste si