17 Iulie 2014

Google Chrome, unul din factorii care iti consuma bateria laptopului fara sa stii



Utilizatorii care prefera browserul Google Chrome pe laptopuri vor ramane surprinsi sa auda ca bateria dispozitivului pe care il folosesc se va consuma mai repede, cel putin asta reiese dintr-o analiza a Forbes.

Potrivit acestora, in modul standard, procesorul pe sistemul de operare are o rata de “gandire”de 15,625 milisecunde, echivalentul a 64 de ori pe minut in timp ce utilizand Chrome raportul creste spectaculos. Conform calculelor, utilizand browserul Google Chorme rata de “gandire”scade la o milisecunda, iar procesorul cauta sa efectueze 1.000 de activitati pe secunda.

Explicatia: In cazul unui sistem de operare ca Windows, activitatile derulate se petrec in intervale. Pentru a salva energia, procesorul isi opreste activitatea cand nu este solicitat si este “pus la treaba” doar in anumite intervale. O data activat, browserul Chrome creste de 15 ori activitatea procesorului, fapt ceea ce se traduce printr-un consum crescut de energie, implicit o reducere a duratei bateriei.

Potrivit Microsoft, o schimbare atat de puternica de la activitatea obisnuita a calculatorului, la utilizarea browserului web, creste puterea consumului cu 25%, iar intreaga sarcina va fi pusa pe seama bateriei dispozitivului aflat in uz. Spre comparatie, Internet Explorer, browserul web dezvoltat de catre Microsoft, care in ultimii ani si-a pierdut din popularitate in fata rivalilor Chrome si Firefox, indica in teste un consum mai scazut de energie, ca urmare a optimizarii acestuia. Mai precis, la rularea unui videoclip pe YouTube atat Chrome cat si Internet Explorer ajusteaza procesorul la o milisecunda. In schimb, cand instanta respectiva este inchisa, Google Chrome continua sa proceseze, in timp ce Internet Explorer nu.

Este de asteptat ca Google sa remedieze acest aspect dupa ce mai multi utilizatori s-au plans de faptul ca browserul proceseaza in mod continuu.



Citeste si