12 Noiembrie 2014

Philips vrea sa vanda 50.000 de smartphone-uri pe plan local pana la finalul anului



China Electronics Corporation, firma care produce si comercializeaza la nivel local brandul de telefoane Philips, are in plan sa vanda nu mai putin de 50.000 de smartphone-uri pe plan local, dupa lansarea pe piata a doua noi smartphone-uri, ce completeaza portofoliul de produse al companiei.

Philips Mobile a intrat oficial pe segmentul smartphone-urilor in Romania la finalul anului trecut, iar reprezentantii companiei spun ca targetul de vanzari a fost depasit. “Estimam ca pana la finalul anului vom vinde peste 50.000 de smartphone-uri, cea mai mare parte dintre vanzari fiind generata de catre operatori, circa 85%”, a declarat Radu Ionescu, reprezentant distributie telefoane mobile Philips pentru WALL-STREET.RO .

Mai mult, Philips a anuntat un parteneriat cu operatorul de telefonie Digi Mobil, detinut de catre RCS-RDS, prin intermediul caruia va comercializa doua dintre cele mai noi smartphone-uri din portofoliu – modelele Philips i928 si Philips Xenium i908. Cu Philips i928 si Philips Xenium i908 producatorul vizeaza segmentul high-end al dispozitivelor mobile. Cele doua modele de telefoane ruleaza sistemul de operare Android 4.4, sunt echipate cu un procesor cu 8 nuclee si au o memorie de 2GB RAM, primul model fiind un phablet de 6 inch, cel de-al doilea fiind un smartphone cu o diagonala de 5 inch. Pe partea de multimedia, cele doua smartphone-uri vin echipate cu o camera foto de 13 megapixeli, blitz si una frontala de 5 megapixeli.

Philips i928 si Philips Xenium i902 vin intr-un pachet promotional la abonamentele RCS-RDS, cu preturi mai reduse fata de costurile fara conectare, primul model fiind comercializat la un pret de 1350 de lei, iar cel de-al doilea la 1.200 de lei, preturi cu tot cu TVA. “Ne asteptam ca telefoanele sa fie un succes, mai ales datorita parteneriatului cu operatorul de telefonie”, a mai precizat responsabilul de distributie al Philips Mobile in Romania.

O piata care va depasi pragul de 2 mil. de smartphone-uri in 2014

Potrivit reprezentantului Philips, piata smartphone-urilor la nivel local va creste cu cel putin 50% in urmatoarele saptamani, dupa ce la noua luni aceasta se ridica la circa 1,5 milioane de unitati. “Ne asteptam ca piata smartphone-urilor sa isi continue evolutia, fata de ceea ce vedem ca se intampla la tablete. Din estimarile noastre piata va creste pana la finalul anului cu inca 50%, la peste 2,2 milioane de unitati”, a mai spus Radu Ionescu.



Citeste si